Local Cooking
Local Cooking er et årligt tilbagevendende arrangement, hvor restauranter kæmper om at være den bedste til at lave mad med lokale råvarer.
Hver region dyster i første runde om at være den der skal repræsentere regionen i den nationale Local cooking konkurrence. Kravet er at mindst ¾ af ingredienserne har rødder i regionen, restauranten er beliggende i.
I 2016 blev lokal cooking i Region Midt afholdt på Uddannelsescenter Holstebro. Restaurant Under Klippen i Holstebro løb med førstepræmien til den midtjyske udgave af årets Local Cooking. De fik dermed præmien på 10.000 kr. som var sponsoreret af Enjoy Limfjorden - et tværkommunalt turismepartnerskab mellem Holstebro, Struer, Lemvig, Skive, Viborg og Morsø Kommuner. Og der var fuld valuta for Holstebro-området, da Støberiet og Nørre Vosborg tog anden- og tredjepladsen.
Den samlede vinder blev fundet ved Food Festival i Århus. Til den nationale konkurrence i 2016 var det Svinkløv Badehotel, der løb af med sejren.
Local Cookings kriterier 2016
- Der skal udvikles en ny ret, og restauranten skal kunne fortælle en god historie om den
- Det skal være en varm hovedret
- Retten skal bestå af råvarer, der er produceret 75% i den pågældende region. Salt, peber, eddike og olier undtaget
- Råvarernes geografiske oprindelse skal kunne dokumenteres
- Sæsonens friske råvarer skal anvendes
- Råvarerne skal leve op til fødevaremyndighedernes krav
- Restauranten forpligter sig til efterfølgende at sælge retten som enkelt ret eller del af en menu